Oefentherapie Cesar

Wat is Oefentherapie Cesar?

Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode, gericht op behandeling en voorkoming van lichamelijke klachten (zoals klachten aan spieren, botten, ligamenten, pezen) ten gevolge van een onjuist of inefficiënt houdings- en bewegingspatroon. Veelal ontstaan klachten aan het bewegingsapparaat indien het lichaam uit balans is geraakt. Dat kan veroorzaakt worden door een dagelijks inefficiënt houdings- en bewegingspatroon bijvoorbeeld door eenzijdige of zware belasting thuis of op het werk. Daarnaast kan het lichaam ook door een blessure, operatie of ziekte uit balans zijn geraakt. 

Oefentherapie Cesar gaat ervan uit dat er voor iedereen een optimaal houdings- en bewegingspatroon is. Dit optimale patroon wordt door oefentherapie getraind via een gericht en persoonlijk motorisch leerproces. Het doel van oefentherapie Cesar is klachten te doen verdwijnen, verminderen en/of voorkomen, uitgaande van ieders persoonlijke bewegingsmogelijkheden en daarbij rekeninghoudend met leef- en beroepsomstandigheden.

Intake, onderzoek en behandeling

Tijdens de eerste behandeling wordt er een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek gedaan, zodat de oefentherapeut een duidelijk beeld krijgt van de pijnklachten, de houding en de manier van bewegen. Neem bij de eerste afspraak een geldig identiteitsbewijs mee en de verwijsbrief van de arts, als u deze heeft. Vanaf de afspraak daarna zullen de behandelsessies van start gaan.

Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van de complexiteit van de klacht, maar vooral ook van de inzet van de patiënt zelf. Gemaakte afspraken dienen bij verhindering, minimaal 24 uur van tevoren, te worden afgezegd, anders wordt deze bij u in rekening gebracht. Wilt u dat wij contact met u opnemen om een eerste afspraak te maken klik hier!

Medical taping

Het uitgangspunt van medical tapen is, dat bewegen met de daarbij behorende spieractiviteit, essentieel is voor gezondheid of om te herstellen van een trauma of aandoening. Naar aanleiding hiervan is een elastische tape ontwikkeld die spieren en gewrichten in hun functie kan ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. De methode biedt verlichting bij spier- en gewrichtsklachten, lymfe-oedeem en instabiliteitsproblemen. Deze liftende werking op de huid kan een positief resultaat hebben bij onder andere:

  • pijnlijke verkrampte spieren
  • rug-, schouder- en nekklachten
  • grote bloeduitstortingen
  • ontstekingen in pezen / slijmbeurs
  • (rib) kneuzingen, etc.