Cursusaanbod

Zwangerschapsgym / Mamafit

Als je zwanger bent wil je daar graag van kunnen genieten. Daarom is het belangrijk dat je op een verantwoorde, optimale wijze beweegt om fit te blijven. Wil je begeleid worden rondom je zwangerschap door een gespecialiseerde oefentherapeut Cesar?
Wil je goed leren bewegen en fit blijven zowel voor als na de bevalling? En wil je adviezen over bevallen? Dan is de zwangerschapscursus MamaFit zeter iets voor jou! De cursus word gegeven op donderdag van 19.00 tot 20.00 uur in Paramedische praktijk de Toren

Babymassage

Babymassage is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen. Zonder woorden leren we de taal van de baby te verstaan, lichaamstaal. In de eerste negen maanden van zijn leven is dit de enige taal die de baby spreekt. Door in aandacht aanraken leren de ouders hun kind beter begrijpen en te respecteren. Op deze manier wordt de basis van het vertrouwen hebben in elkaar versterkt. Vertrouwen en veiligheid geven gaan samen. Het maakt dat het kind opgroeit tot een stevige, onafhankelijke persoonlijkheid. Baby massage word gegeven in groepjes van 6 a 8 moeders of eventueel bij uw thuis.

Groepsbehandeling

Kinderen met aandachtsstoornissen, autistische kenmerken, ADHD of motorische coördinatiestoornissen hebben soms moeite met het volgen van reguliere sportprogramma’s. Vaak is het gebrek aan ruimte voor persoonlijke aandacht daar debet aan. Voor deze groep kinderen heeft het platform kinderoefentherapie groepsbehandelingen ontwikkeld. Het doel van groepsbehandeling is het intrainen en automatiseren van de kwaliteit van motorische vaardigheden. Met kwaliteit bedoelen wij, de manier waarop het kind een beweging uitvoert. Hierbij gaat de aandacht uit naar spierspanning, houding en coördinatie. De lessen vinden plaats onder deskundige begeleiding en in kleine groepen. Er is daardoor veel ruimte voor individuele aandacht en de verdere ontwikkeling van het kind. Ook ouders worden nauw bij de lessen betrokken.

Cursus spel en bewegen

De cursus Spel en Bewegen heeft een speciaal uur voor kinderen die willen bewegen. Bewegen in een kleine groep is vaak voldoende om deze kinderen over de drempel te helpen. Ze krijgen weer plezier in bewegen en in het spelen met andere kinderen. Ook kan het de eerste aanzet zijn tot het beoefenen van een sport. Een thema wordt op verschillende manieren aangeboden met zowel groot als klein materiaal en van makkelijk naar moeilijk. Zo worden ze op een veilige en leuke manier gestimuleerd om ervaring op te doen en plezier te beleven aan het thema. Bewegen is ook belangrijk omdat kinderen hun energie hierin kwijt kunnen. Al hebben de meeste speelzalen en scholen een dagelijks gymnastiek half uurtje, voor veel kinderen mag dat wel wat meer zijn! De belangrijkste meerwaarde van een groepsles is dat kinderen samen met andere kinderen bewegen. Ze leren samen te spelen en met elkaar rekening te houden. Een kind dat eenmaal boven aan een klimrek is gekomen, heeft niet alleen gemerkt dat het lukt, maar ook dat het leuk kan zijn. Uw kind kan onder veilige omstandigheden moeilijke dingen proberen. Uw kind zal het daarna vaker proberen en meer vertrouwen in zichzelf krijgen.

Werken met kinderen

Dit is een dagworkshop voor mensen die graag zelf met kinderen willen leren werken en daarbij ondersteunende technieken willen inzetten om dit proces te versterken. We werken met de principes van de Helende reis en de kinderoefentherapie. De meeste deelnemers zijn ouders,verzorgers, onderwijzers , kindertherapeuten en groepsleiders etc. die meer ingangen willen om met kinderen te werken en hun te ondersteunen bij de groei. Je leert technieken te gebruiken die het mogelijk maken om kinderen vanaf 5 jaar en ouder te helpen een ontdekkingsreis te maken. De vaardigheden die je leert zijn praktisch en kunnen gebruikt worden in situaties, van emotionele uitbarstingen en trauma’s , school- en leerproblemen en rouwprocessen.